Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Krämig god soppa på trattisar som passar både som förrätt, och då räcker receptet till 8 personer, eller som en värmande varmrätt serverad tillsammans med ett gott bröd och några ostar.
Variera soppan genom att byta ut mot annan svamp.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 600 gram trattkantareller
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 1 buljongtärning, valfri
  • 1 msk färsk timjan- finhackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning:

Rensa svampen och stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt. Ta undan ca 1 dl svamp till garnering.
Skala och finhacka löken och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt vinet och låt det koka in något.
Häll på vatten, buljongtärning och timjan. Låt småkoka under lock ca 5 min.
Tillsätt grädde och mixa slätt med en mixerstav. Krydda med peppar.
Toppa soppan med den sparade svampen och garnera med timjan.Trattkantarellsoppa

Fler goda soppor hittar du HÄR