Ikväll är det dags för ännu en provning i vår lilla vinklubb. Det står stek på menyn, men vad vi får för viner till vet jag inte. Ibland bestämmer vi tillsammans vilka viner vi ska pröva och ibland får den som ska hålla i provningen bestämma själv. Jag tycker det är kul att bli överraskad och prova viner som jag annars kanske inte hade tänkt på att testa själv. Nästa gång, i december, är det min tur att hålla i det igen och då blir det champagne! Eftersom jag vet att det blir mycket och god mat ikväll blev det varma mackor till lunch idag på helgens rester. Snabbt, enkelt och mättande utan att vara allt för mäktigt!
Supergod varm macka med rester av köttfärssås, toppad med massor av ost och en klick crème fraiche. Hur många man äter per person beror ju klart på hur pass hungrig man är, men jag tycker nog 2 stycken är lagom och gärna tillsammans med en liten sallad!
Ingredienser till 6 mackor:
- 6 skivor vitt bröd
- Överbliven köttfärssås
- 2-3 dl riven ost
- Crème fraiche
- Persilja
- Sallad
Tillagning:
Sätt på ugnens grillelement. Rosta brödskivorna och lägg på ett galler med bakplåtspapper. Lägg köttfärssås på brödskivorna och en rejäl näve riven ost.
Sätt in i ugnen några minuter tills osten smält och fått fin färg. Toppa med en klick crème fraiche, strö på lite chilipulver och garnera med persilja och hugg in!