Varmrökt lax med lök- och äppelröra

Varmrökt lax med lök- och äppelröra

Varmrökt lax av dubbelfilé med krämig god fyllning av gräddfil, rödlök, äpple och gräslök. Gillar man kapris och/eller pepparrot är det också gott att blanda i röran. Med några kokta nypotatisar och en sallad blir det en komplett måltid. Passar även fint på ett buffébord.

Det som står inom parentes kan uteslutas. Blanda i det du tycker om och variera med olika fyllningar!


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 bitar varmrökt lav, dubbelfilé
  • 1 dl gräddfil
  • 1 rödlök, finhackad
  • ½ äpple, finhackat
  • 1 knippa gräslök, finhackad
  • 1 citron
  • salt, svartpeppar
  • (1-2 tsk fransk senap)
  • (1-2 msk majonnäs)
  • (1-2 msk riven pepparrot)
  • (2-3 msk kapris)
Tillagning:

Blanda ihop gräddfil, rödlök, äpple och hälften av gräslöken. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lite citronsaft.

Dela laxbitarna på hälften längs med och fördela fyllningen på ena halvan. Lägg den andra halvan ovanpå och strö över resten av gräslöken. Servera med nykokt potatis och en citronskiva.

Varmrökt lax med lök- och äppelröra

Andra goda rätter med lax hittar du HÄR!