Vattenkrassesoppa

Vattenkrassesoppa

En fräsch och god soppa som passar både som förrätt ev. toppad med lite löjrom, eller som en värmande varmrätt en kall vinterdag.


Ingredienser till 4-6 portioner:
  • 3 dl Grekisk Yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g potatis, skalad, tärnad
  • 1 lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 2 knippor vattenkrasse, storbladig
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Salt och peppar

Tillagning:

Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken utan att den får färg.
Tillsätt potatisen, hälften av vattenkrassen och buljongen. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.


Tillsätt resten av vattenkrassen, yoghurt och pressa i vitlöken. Mixa soppan med stavmixer eller i en matberedare.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Värm upp igen vid behov, men låt inte koka mera.

Vattenkrassesoppa