En fräsch och god soppa som passar både som förrätt ev. toppad med lite löjrom, eller som en värmande varmrätt en kall vinterdag.
Ingredienser till 4-6 portioner:
- 3 dl Grekisk Yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g potatis, skalad, tärnad
- 1 lök, finhackad
- 2 msk smör
- 2 knippor vattenkrasse, storbladig
- 1 liter grönsaksbuljong
- Salt och peppar
Tillagning:
Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken utan att den får färg.
Tillsätt potatisen, hälften av vattenkrassen och buljongen. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
Tillsätt resten av vattenkrassen, yoghurt och pressa i vitlöken. Mixa soppan med stavmixer eller i en matberedare.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Värm upp igen vid behov, men låt inte koka mera.