Kalorisnål och smakrik maträtt, med grönsaker, som innehåller 499 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram champinjoner, grovhackade
- 1 msk rapsolja
- 2 gula lök, skivade
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk hackad färsk ingefära
- 1 röd chili, urkärnad och finhackad
- 1 dl fullkornsris
- 160 gram butternut pumpa, resnad vikt och i tärningar
- 1 tsk kumminfrö
- 1 tsk malen koriander
- ½ tärning grönsaksbuljong, eller 2 ½ dl grönsaksfond
- 1 cm gurka, urkärnad och riven
- 2 dl naturell yoghurt
- 2 msk hackad mynta, plus några hela blad till garnering
- 1 liten näve färsk koriander
- ½ dl hackad och rostad mandel
Tillagning:
Hetta upp oljan i en teflonpanna och stek champinjonerna tills den vätskat ur sig. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chili. Stel tills löken börjar mjukna. Tillsätt ris och squash. Stek under omröring några minuter. I med kumminfrö, koriander och 2 dl vatten.
Lägg på ett lock och låt puttra på svag värme ca 20 minuter tills riset är klart.
Blanda under tiden gurka och yoghurt med mynta till en raita. Garnera med några hela blad mynta.
När riset är färdigt strör man på den hackade mandeln och färsk koriander. Sen är det klart att servera.