Yakiniku

Yakiniku är ett japansk-korianskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det finns många olika varianter på denna rätt men jag gillar att tillaga den av entrecote och hålla smakerna ganska rena. Smakrik blir den i alla fall. Servera med kokt ris och en krispig sallad.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 6 hg fryst entrecote i bit
  • 1 ½ dl japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 3 msk saké
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 2 msk sesamfrö

Tillagning:

Halvtina entrecoten och skär den i mycket tunna skivor.
Blanda alla ingredienser utom purjolök till en marinad. Blanda ordentligt så att sockret löser sig. Lägg sen i köttet och marinera i kylskåp 2-6 timmar.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek köttet på ganska hög värme några minuter tills det mesta av marinaden kokat in. Tillsätt purjolök och blanda runt ordentligt. Strö på sesamfrö och servera med kokt ris och sallad.

Yakiniku

Fler Asieninspirerade rätter finns HÄR!