God, mager och ändå mättande färsrätt med ett täcke av potatis. Lättlagad och perfekt att göra om man har kokt potatis över i kylen. Annars kokar man den snabbt om man skär den i mindre bitar först. Innehåller bara ca 450 kcal/portion. Går utmärkt att frysa.
Ingredienser till 2 portioner:
- 500 gram potatis, skuren i mindre bitar
- 10 gram smör
- 1 tsk olivolja
- 1 röd paprika, tärnad
- ½ gul lök, hackad
- 250 gram kycklingfärs
- ½ röd chili, urkärnad och hackad
- ½ msk rökt paprikapulver
- 1 dl kycklingfond/buljong, gärna egen
- 1 knippe persilja, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Koka potatisen i lättasltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa med en gaffel tillsammans med smöret. (Har du färdigkokt kall potatis kan du smälta smöret innan du blandar i det). Ställ åt sidan.
Stek lök och paprika i olja i en panna ca 5 minuter. Tillsätt färsen, chili och paprikapulver och stek tills färsen är genomstekt. Häll på fonden och koka ihop tills vätskan försvunnit. Lägg färsröran i en ugnsfast form, toppa med den mosade potatisen och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter till potatisen fått fin färg. Strö på persilja och servera.