Snabblagad, kalorisnål och smakrik laxrätt med thaiprägel.
Tar ca 20 minuter att tillaga och innehåller endast 300 kcal/portion.
Kokt ris passar bra att servera till.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ msk olivolja
- 2 laxfiléer
- 1 liten klick smör
- 3 vår- eller salladslök, skivad
- ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- ½ lime, zest och juice
- 1 liten näve koriander
Tillagning:
Koka ris om du tänker servera det till.
Stek sen laxen i oljan ca 2 minuter/sida. Ta upp laxen och lägg upp på tallrikar eller uppläggningsfat.
Använd samma stekpanna och smält nu smöret, tillsätt löken, chili och limezest. Fräs under omrörning ca 2 minuter, pressa sen i limejuice. Häll röran över laxen och servera direkt med färsk koriander och kokt ris.