Tonfisk, kapris, ruccola, vitlök och spaghetti i en smakrik och kalorisnål kombo.
Klar på 25 minuter och innehåller endast 410 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 150 gram spaghetti
- 1 msk olivolja
- 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 1 msk avrunnen kapris
- 1 liten knippe persilja, finhackad
- 145 gram tonfisk i vatten på burk, avrunnen vikt
- 90 gram ruccolasallad
- ½ citron, saften
- Salt, peppar
Tillagning:
Koka spaghetti enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag, men spara ett par deciliter av kokvattnet.
Hetta upp olja, på medelvärme, i en vid panna. Stek vitlök och chili ett par minuter under omrörning.
Tillsätt spaghetti och blanda runt ordentligt. Späd med vattnet och låt koka ihop ett tag och tillsätt sen kapris, persilja, tonfisk och smaka av med salt och peppar. Rör inte runt i pannan för mycket så tonfisken går sönder för mycket.
Till sist blandar du i ruccola och citronsaften.
Servera gärna med lite extra chili om du gillar det.