Panerad stekt fetaost

Panerad stekt fetaost

Perfekt liten rätt som passar både som förrätt, på buffébordet eller som en av rätterna om du serverar meze.
Enkel att göra glutenfri om du byter ut vetemjöl mot någon glutenfri variant.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 150 g fetaost
  • ½ dl vetemjöl, alternativt glutenfritt mjöl
  • 1 äggvita
  • ½ dl l sesamfrön
  • 1 msk olivolja

Tillbehör:

  • Flytande honung
  • Färsk timjan

Tillagning:

Lägg mjölet i en djup tallrik. Vispa upp äggvita i en annan djup tallrik och lägg sesamfröna i en tredje.
Vänd osten först i mjöl, sedan i äggvita och sist i sesamfrön.


Stek osten i olja ca 2 min på varje sida, tills den fått gyllenbrun färg.
Ringla på lite honung och garnera med färsk timjan. Servera direkt.

Panerad stekt fetaost

Fler recept med fetaost hittar du HÄR