Mager Tikka Masala

Mager Tikka Masala

Här kommer recept på en kalorisnål Tikka Masala som är både glutenfri och hälsosam.
Innehåller endast strax under 400 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 liten gul lök, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tumstor bi ingefära, skalad
  • 1 msk rapsolja
  • 200 gram skinnfri kycklinglårfilé eller bröstfilé, delad i mindre bitar
  • 1 msk tikka masala kryddblandning
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • 20 gram mandel, grovhackad
  • 175 gram färsk spenat
  • 2 msk fettfri yoghurt
  • 1 liten näve färsk koriander
  • Salt och peppar
  • Fullkornsris, till servering

Tillagning:

Lägg lök, vitlök och ingefära i en mixer och kör till en slät pasta.
Hetta upp hälften av oljan i en teflonpanna och stek blandningen ca 15 minuter. Lägg över i en bunke och torka ur pannan.


Hetta upp resten av oljan och stek kycklingbitarna ca 5 minuter tills de fått lite färg.
Krydda med tikka masala och cayennepeppar och stek några minuter till.
Tillsätt lökblandningen, krossade tomater samt en burk vatten och låt puttra utan lock ca 15 minuter.


Tillsätt även spenat och mandel och fortsätt puttra 5 minuter.
Rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar
Garnera med färsk koriander och servera med fullkornsris och ev plommon chutney.

Mager Tikka Masala

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR