God och mättande aubergine- och paprikagryta. Innehåller endast 285 kcal/portion.
Perfekt rätt att frysa in så dubbla eller trippla gärna receptet.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 aubergine, skuren i tärningar ca 2 cm
- 2 röd, gul eller orange paprika, urkärnad och i bitar
- 1 schalotten- eller liten gul lök, hackad
- 1 msk olivolja
- 1 1/2 msk sju kryddor, kryddblandning
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 dl grönsaksbuljong eller vatten
- 350 gram haricots verts, ansade och delade
Till servering:
- färsk koriander eller någon annan ört
- en handfull rostad hackad eller flagad mandel
- couscous eller tunnbröd
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda aubergine, paprika, lök, olivolja, sju kryddor, vitlök och 1 tsk flingsalt i en stor ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg.
Tillsätt tomater, buljong eller vatten och haricots verts, blanda väl och ställ sedan tillbaka i ugnen ytterligare 30 minuter.
Smaka ev av med mer salt och ringla över lite extra jungfruolja och strö över färska örter och flagad eller hackad mandel. Servera med couscous eller flatbröd vid sidan av.