Asiatisktinspirerad laxrätt med nötig sesamdressing, lite heta grönsaker och len potatismos. En måltid som är hälsosamt, kalorisnål och rikt på omega-3. Innehåller endast 485 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 ½ msk sesamolja
- 1 msk ponzu
- 1 tsk honung
- 200 gram potatis, skalad och skuren i klyftor
- 2 laxfiléer, ben- och skinnfria
- 150 gram broccoli
- 100 gram ärtor
- 1 msk sesamfrön
- 1 röd chili, tunt skivad (urkärnad om du inte vill ha för mycket hetta)
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop 1/2 msk sesamolja, ponzu och honung. Koka potatisen.
Lägg broccoli på bakplåten och häll över hälften av marinaden. Tillaga mitt i ugnen i 10 minuter. Lägg sedan på laxen och häll på resten av marinaden.
Häll av vattnet och mosa potatisen grovt med en gaffel. Blanda i resterande sesamolja, chili och smaka av med salt och peppar. Servera laxen och broccolin ihop med de mosade potatisen.