Superenkel allt-i-samma-form recept som bara innehåller strax under 400 kcal/portion. God risonipasta i tomatsås med smält mozzarella på toppen. Klar på ca 30 minuter.
Ingredienser till 2 portioner:
- 150 gram risoni
- ½ msk olivolja
- 2 grillad paprika på burk, grovhackad
- 8-10 oliver, delade
- 1 rejäl nypa chiliflakes
- Salt
- 1 tsk torkad oregano
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 125 gram mozzarella
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Lägg risonin i en ugnsfast form och blanda med olivolja, paprika, chiliflakes, oliver, oregano och lite salt. Häll på tomaterna samt en halv burk vatten och blanda runt ordentligt. Lägg aluminiumfolie över formen och tillaga mitt i ugnen 20 minuter.
Ta sen ut formen, ta bort folien, rör runt ordentligt igen och sätt in i ugnen 5 minuter till.
Sätt sen på grillelementet i ugnen. Riv mozzarellan över risoniblandningen och gratinera i ugnen tills osten smält och börjar få lite färg. Servera med lite sallad!