Otroligt god, smakrik och mättande sallad med grillad biff och aubergine som bara innehåller strax under 500 kcal/portion. Packad med vitaminer och protein. Passa på att göra denna när du har rester från helgen grillkväll så går den dessutom supersnabbt att göra.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 aubergine, halverad och skivad
- 2 msk vetemjöl
- Salt, peppar
- 3 1/3 msk olivolja
- 1 skiva biffstek eller annat magert oxkött (jag använde flapsteak som var över sen helgen)
- 100 g småbladig sallad
- 50 gram fetaost
Dressing:
- 1 chili, valfri färg urkärnad och i bitar
- ½ citron, saften
- 1 liten näve koriander + några extra till garnering
- 1 liten näve myntablad + några extra till garnering
Tillagning:
Vänd aubergineskivorna i mjölet blandat med lite salt och pappar. Hetta upp 2 msk av olivoljan i en stor stekpanna och stek aubergineskivorna några minuter på var sida till de är mjuka och fått fin färg. Ställ åt sidan. Höj värmen något, krydda köttbiten och stek den tills den är som du önskar köttet. Låt vila medan du gör dressingen.
Häll resten av olivoljan i en liten mixer och tillsätt de övriga ingredienserna till dressingen + en skvätt vatten och kör tills allt är blandat. Skiva köttet i ca 1 cm tjocka skivor.
Blanda hälften av dressingen med salladen och lägg upp på et serveringsfat. Toppa med auberginerna, köttet, strössla fetaosten över och häll på den resterande dressingen. Garnera med några mynta- och korianderblad.