Billiga Januari – Veckomatsedel 3

December innebär ofta många och stora utgifter. Så under hela januari kommer jag lägga upp en ny veckomeny med billiga, goda och lättlagade rätter.

Denna är för vecka 3
Måndag den 14/1 – Söndag den 20/1


MÅNDAG 14/1

Kokosmjölk, buljong, nudlar och lite grönsaker och kryddor. Mycket smak för en ”billig peng”. Dessutom mycket snabblagad!

Thaisoppa

TISDAG 15/1

Torsk är förhållandevis billig fisk fortfarande. Till denna rätt duger det fint med fryst tinad fisk som ofta brukar gå att få tag på till extrapris.

Enkelpanerad torsk

ONSDAG 16/1

Ibland är det enkla det godaste. Italienare kan verkligen konsten att trolla fram mycket smak med ytterst få råvaror. Denna pasta med vitlök och chili är klar på ett kick!

Pasta med vitlök och chili

TORSDAG 17/1

Stekt korv med pommes och en god sallad. Billig och enkel vardagsmat. Alternativt kan man ju göra klyft- eller krossad potatis i ugn som tillbehör.

Krämig sallad till det mesta

FREDAG 18/1

Risotto är ännu en italiensk rätt som man med väldigt små medel, och billiga råvaror, kan få fram mycket smak i. Med förberedelser och tillagning tar det inte mycket mer än 30 minuter innan den är klar.

Risotto med blå- eller grönmögelost

LÖRDAG 19/1

Passa på att rensa ut kylen och låt receptet här bli en inspirationskälla. Pytt i panna med asiatisk touch. Gott, billigt och enkelt.

Nasi Goreng

SÖNDAG 20/1

Kycklingben, couscous, fetaost och lite grönsaker. Ganska prisvärda råvaror som i kombination blir en riktigt smakrik och god rätt.

Couscoussallad och kycklingklubbor med smak av sumak