Bönor med avokado

Med bara en dag till julafton är kalorisnål mat kanske inte det man tänker på mest! Inte jag heller faktiskt. Men en god, och kalorisnål, brunchrätt kan väl sitta fint så här på lille-julafton. Allt tillagas i samma panna så det blir minimalt med disk också!


Passar perfekt som  brunchrätt eller som en vegetarisk kalorisnål lunchrätt. Innehåller endast 360 kcal/portion. Hur mycket chili man väljer att ha i är en smaksak. Jag tycker det räcker med en halv om den är mycket stark, men det får gärna vara lite ”riv” i den!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 tsk rapsolja
  • ½-1 röd chili, urkärnad och strimlad
  • 1 stor vitlöksklyfta, skivad
  • 1 burk/kartong svarta bönor, 400 gram, avrunna
  • ½ burk körsbärstomater
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 liten avokado, halverad och skivad
  • 1 näve färsk koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor

Tillagning:

Hetta upp oljan i en teflonpanna. Stek chili och vitlök tills de mjuknar och börjar få lite färg. Kläck i äggen i pannan. När de börjar stelna tillsätter du de avrunna bönorna, tomaterna och kryddar med salt och spiskummin. Rör om försiktigt utan att skada äggen och låt puttra tills allt är varmt. Ta av från värmen, smaka av röran och krydda ev. med mer salt och lite peppar. Lägg på den skivade avokadon, strö på koriander och droppa lite lime över det hela. Servera direkt!

Bönor med avokado

Alla kalorisnåla recept hittar du HÄR!