Chevrefyllda scones

Chevrefyllda scones

Galet goda och lättlagade scones. Passar på buffén, till frukost eller som tillbehör till soppan.


Ingredienser till 12 stycken:
  • 250 g kesella
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 100-200gram getost, chèvre
  • flytande honung
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Blanda samman kesella, ägg och mjölk.
Blanda i en bunke för sig salt, bakpulver, dinkelmjöl och rör sedan ner det i kesellablandningen.
Rör till en jämn smet och klicka ut i 12 muffinsformar. Olja gärna sidorna och botten lite så fastnar inte muffinsen.
Dela osten i mindre bitar tryck ned dem i muffinsen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Ringla flytande honung över och servera!

Chevrefyllda scones

Kolla även in mina scones med ramslök