Dekorativt och gott med matjessill.
Passar som lunch- eller bufférätt egentligen vilken tid på året som helst, men en given rätt för mig på midsommar.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 burkar matjessill, i bitar
- 80 gram stenbitsrom
- 500 gram nypotatis
- 50 gram smör
- 6 ägg
- 1 rödlök, finhackad
- 2 msk gräslök, hackad
- 1 knippe dill
- 2 msk pepparrot, riven
- 2 dl gräddfil
Tillagning:
Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Koka äggen som du vill ha den, mjuk- eller hårdkokta passar bäst tycker jag.
Smält smöret i en kastrull och låt det bryna tills det får en ljusbrun färg.
Häll av spadet från matjessillen.
Lägg upp den kokta potatisen, skalade ägghalvor, sill och stenbitsrom på ett fat.
Toppa med rödlök, gräslök och dillkvistar. Riv över pepparrot och häll på det smälta smöret.
Dekorera gärna även med blommande gräslök om du odlar själ och de slagit ut.
Servera med gräddfil vid sidan om, ett gott bröd och en ostbit. Smaklig spis!