God, supersnabb och kalorisnål kycklingrätt som serveras tillsammans med ris och ångade grönsaker. Innehåller endast 400 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 msk sesamolja
- 6 skinnfria kycklinglårfiléer, skivade
- 2 stora vitlöksklyftor, pressade
- 1 tum-stor bit ingefära, riven
- 2 msk flytande honung
- 2 msk ljus soja
- 1 msk risvinäger
- 1 msk rostat sesamfrö, till servering
- 4 salladslök, skivad
- 4 portioner kokt jasminris
- Kokt- eller ångad pak choi
Tillagning:
Hetta upp oljan i en teflonpanna på medelvärme. Bryn kycklingen ca 7 minuter tills den fått fin färg och är nästan genomstekt. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ca 2 minuter till.
Rör i honung, soja, risvinäger och 1 dl vatten. Låt koka upp och låt puttra ihop 3-5 minuter tills såsen tjocknat något.
Strö på salladslöken och sesamfrö.
Servera ihop med ris och pak choi.