Så otroligt gott, fräscht och enkelt. Salma- eller Fröjalax rullad i vita och svarta sesamfrön. Som tillbehör en wasabicreme, sesamolja, inlagd ingefära och glasnudlar blandad med asiatisk morotssallad.
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 gram Salma- eller Fröjalax
- 4 msk svarta sesamfrön
- 4 msk vita sesamfrön
- Färsk koriander
- Inlagd ingefära, köp färdig på burk eller gör egen
Wasabicreme:
- 4 msk majonäs
- 4 msk crème fraiche
- Wasabi, efter smak
Sesam-soja:
- 1 dl japansk soja
- Några droppar sesamolja
Nudelsallad:
- 100 gram glasnudlar
- Asiatisk morotssallad, köp färdig (finns i grönsaksdisken i välsorterade matbutiker) eller gör egen
- 4 salladslök, i skivor
Tillagning:
Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Låt rinna av, spola i kallt vatten och lägg upp i en skål. Blanda nudlarna med morotssalladen och strö på salladslöken.
Rosta de vita sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda sen med de svarta. Rulla laxen i sesamfrön så det täcker. Lägg åt sidan.
Blanda ihop ingredienserna till wasabicremen och sesam-oljan. Lägg i var sin skål.
Skiva laxen tunt och servera med glasnudlarna, såserna, inlagd ingefära och färsk koriander.
Vintips: Guldkula Pink
Fler recept med asiatisk tuch finns HÄR