Lax med glasnudelsallad

Lax med glasnudelsallad

Så otroligt gott, fräscht och enkelt. Salma- eller Fröjalax rullad i vita och svarta sesamfrön. Som tillbehör en wasabicreme, sesamolja, inlagd ingefära och glasnudlar blandad med asiatisk morotssallad.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 400 gram Salma- eller Fröjalax
  • 4 msk svarta sesamfrön
  • 4 msk vita sesamfrön
  • Färsk koriander
  • Inlagd ingefära, köp färdig på burk eller gör egen

Wasabicreme:

  • 4 msk majonäs
  • 4 msk crème fraiche
  • Wasabi, efter smak

Sesam-soja:

  • 1 dl japansk soja
  • Några droppar sesamolja

Nudelsallad:

  • 100 gram glasnudlar
  • Asiatisk morotssallad, köp färdig (finns i grönsaksdisken i välsorterade matbutiker) eller gör egen
  • 4 salladslök, i skivor
Tillagning:

Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Låt rinna av, spola i kallt vatten och lägg upp i en skål. Blanda nudlarna med morotssalladen och strö på salladslöken.

Rosta de vita sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda sen med de svarta. Rulla laxen i sesamfrön så det täcker. Lägg åt sidan.

Blanda ihop ingredienserna till wasabicremen och sesam-oljan. Lägg i var sin skål.

Skiva laxen tunt och servera med glasnudlarna, såserna, inlagd ingefära och färsk koriander.

Lax med glasnudelsallad

Vintips: Guldkula Pink

Fler recept med asiatisk tuch finns HÄR