Fisk- och skaldjurspanna Julienne

Fisk- och skaldjurspanna Julienne

En festlig och väldigt lättlagad gryta med lax, torsk och räkor.
Gillar man inte saffran är det bara att utesluta det, grytan blir god oavsett.
Det går så klart lika bra att använda bara en av fisksorterna och servera pressad potatis till istället för som här, med ris.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 200 gram torskfilé, i bitar
  • 200 gram laxfilé, i bitar
  • ½ kg räkor med skal
  • 4 dl crème fraiche tomat & basilika
  • 1 dl vatten
  • 1 påse saffran (0,5 gram)
  • 1 knippe dill, grovhackad
  • 4 morötter, skuren i tändsticksstora strimlor
  • ½ purjolök, strimlad på längden
  • Smör
  • Salt, peppar

Tillagning:

Stek morötter och purjolök i smör tills de mjuknar något. Ta av från plattan och låt vila tills servering.
Skala räkorna och ställ åt sidan.
Koka upp crème fraiche och vatten i en panna, tillsätt saffran och blanda runt ordentligt.
Lägg i fisken och låt sjuda några minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.
Blanda i det mesta av dillen och toppa med räkor och lägg även de stekta morötterna och purjolöken. Garnera med resten av dillen. Servera med kokt ris.

Fisk- och skaldjurspanna Julienne

Fler goda fiskrätter hittar du HÄR