Kalorisnål, hälsosam grillad lax med chipotle och lime. Serveras i tortillabröd tillsamman med kål, koriander och färsk chili.
Innehåller ca 430 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk salt
- 2 msk rökt paprikapulver
- ett par nypor socker
- 500 gram laxfilé
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk chipotlepasta
- 1 lime, halva i klyftor till servering
- 4 tortillabröd, storlek medium
- ¼ huvud valfri kål, strimlad
- 1 kruka färsk koriander
- 1 röd chilifrukt, skivad
Tillagning:
Gnid in laxen med salt, socker och paprikapulver.
Stek på hög värme tills laxen är klar men gärna lite rosa i mitten.
Värm under tiden tortillabröden i ugn.
Rör ihop yoghurt och chipotlepastan med saften från ½ lime och lite salt.
Fördela laxen i de varma bröden och toppa med lax, chipotleyoghurt, strimlad kål, koriander och färsk chili. Pressa gärna lite extra lime över, rulla ihop bröden och hugg in.