Grillad tonfisk med basilika och koriander

Detta är en mycket god, smakrik och snabblagad rätt. Variera med de tillbehör du gillar bäst. Jag serverade en enkel potatissallad med rädisor och kapris till. Pommes är också gott att servera till.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 tonfiskkotletter, MSC-märkta ca 2 cm tjocka
  • 1 liten torkad chili
  • 1 msk korianderfrön
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 näve basilikablad, hackade
  • 1 näve färsk koriander, hackad + några till garnering
  • Salt, peppar
  • 1 citron, pressad

Enkel potatissallad:

  • 8-12 kokta potatisar, skurna i kvartar eller halvor
  • 1 Gemsalladshuvud, grovstrimlad
  • 3-4 msk kapris
  • 1 knippa rädisor, skurna i kvartar
  • Olivolja, balsamvinäger
Tillagning:

Stöt koranderfrön och chili i en mortel. Tillsätt vitlöb, basilika, koriander och pressad citron efter smak. Smaka av med salt och peppar. Gnid in tonfisken med blandningen, salta och peppra. Värm en stek- eller grillpanna så den blir mycket het. Lägg sen i tonfisken och stek den ca 1 minut på varje sida, så du får en fin yta med med en tydlig kärna i mitten.

Blanda samman alla ingredienser till salladen och häll på olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på tallrikar och servera tonfisken antingen hel eller skiva upp den och lägg på salladen.