Japansk cheesecake

Japansk cheesecake

En glutenfri, proteinrik kaka som är lite som en blandning av cheesecake och sockerkaka. Väldigt populär i Japan där den är känd som Souffle Cheesecake eller Cotton Cheesecake.
Väldigt lättbakad och innehåller endast 3 ingredienser.

Vilken smaksättning man väljer är valfritt. Jag brukar göra med antingen vaniljessens eller flytande honung.


Ingredienser till en kaka:
  • 4 ägg
  • 90 gram naturell färskost
  • 2-3 msk flytande honung eller några droppar vaniljessens

Tillagning:

Värm ugnen till 160 grader.
Separera äggvitor och gulor. Vispa ihop gulorna med färskosten. Vispa sen vitor styva. Blanda försiktigt ihop och smaksätt med honung eller vanilj.
Häll smeten i en bakplåtspapper klädd kakform och tillaga mitt i ugnen cirka 30 minuter.

Japansk cheesecake

Japansk cheesecake

Prova även min Chokladkaka på bara 2 ingredienser