Fantastiskt gott och fantastiskt enkelt att tillaga.
En variant på den klassiska creme brulée men med ost istället för gräddmassa. Passar på ostbrickan eller som en ensam liten mellamrätt innan desserten.
Man kan välja den ostsort man gillar bäst, men jag föredrar att göra den på Brillant-Savarin då den både har härligt krämig konsistens och en smak som lämpar sig väl ihop med det smälta sockret.
Ingredienser till 2 portioner:
- 100 gram Brillant-Savarin, eller annan sort (t.ex. getost eller camenbert)
- 2 msk råsocker
Till servering:
- Brödsticks, grissini eller liknande
- Färska fikon
Tillagning:
Dela osten på mitten och lägg ner varje bit i en liten rund ugnsfast form.
Strö på råsocker och bränn av med en gasolbrännare eller tillaga i ugnen under grillvärme 250 grader tills sockret smält. Låt stelna lite innan du serverar tillsammans med någon typ av bröd och t.ex. klyftor av fikon.
Testa även denna inbakade Galette med äpple och mögelost