Kalorisnål köttgryta på rester

Kalorisnål köttgryta på rester

Väldigt snabblagad och välsmakande köttgryta tillagad på helgens köttrester. Det går bra att använda vilket köttslag som helst.
Innehåller endast 225 kcal/portion.
Föredrar du att tillaga rätten med rått kött så tillsätter du det efter löken och innan de krossade tomaterna.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 300 gram rester av nötkött, skuren i strimlor
  • 1 gul paprika, urkärnad och tunt skivad
  • 1 förpackning krossade tomater, 400 gram
  • 1 näve färsk rosmarin, hackad
  • 1 näve urkärnade svarta oliver

Tillagning:

Stek lök och vitlök i olivolja ca 5 minuter tills den mjuknar och fått lite färg. Häll på krossade tomater, paprika och rosmarin och låt sedan koka ihop ca 15 minuter tills såsen tjocknar något. Lägg i det strimlade köttet och oliver och låt bli genomvarmt.
Servera med t.ex. ris, potatismos eller polenta.

Kalorisnål köttgryta på rester

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR