Väldigt snabblagad och välsmakande köttgryta tillagad på helgens köttrester. Det går bra att använda vilket köttslag som helst.
Innehåller endast 225 kcal/portion.
Föredrar du att tillaga rätten med rått kött så tillsätter du det efter löken och innan de krossade tomaterna.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 lök, skivad
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 2 msk olivolja
- 300 gram rester av nötkött, skuren i strimlor
- 1 gul paprika, urkärnad och tunt skivad
- 1 förpackning krossade tomater, 400 gram
- 1 näve färsk rosmarin, hackad
- 1 näve urkärnade svarta oliver
Tillagning:
Stek lök och vitlök i olivolja ca 5 minuter tills den mjuknar och fått lite färg. Häll på krossade tomater, paprika och rosmarin och låt sedan koka ihop ca 15 minuter tills såsen tjocknar något. Lägg i det strimlade köttet och oliver och låt bli genomvarmt.
Servera med t.ex. ris, potatismos eller polenta.