Krämig fusilli med lax och sugar snaps – kalorisnål

Krämig fusilli med lax och sugar snaps – kalorisnål

Klassiska smaker i kombination av lax, citron och pepprig rucola i denna läckra pastarätt.
Klar på minuter och håller sig precis under 500 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 180 gram fusillipasta, eller annan pastasort
  • 75 gram sugar snaps, halverade på längden
  • 150 gram färsk lax
  • ½ citron, saft och zest
  • 2 msk lättcrème fraîche
  • 50 gram ruccolasallad
  • Salt, peppar

Tillagning:

Koka pastan enligt instruktion på paketet, tillsätt sugar snaps i vattnet 2 minuter innan tillagningstiden är slut. Kyl under rinnande vatten och låt rinna av.
Du kan ånga laxen över pastapannan i cirka 7 minuter om du har en ångkorg, annars lägg den på en tallrik och tillagar 2-3 minuter i mikron tills köttet delar sig. Låt sen svalna.
Blanda citronzest, juice, crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan, sugar snaps och ruccolan i dressingen, dela laxen i bitar och vänd sedan försiktigt ner i skålen.

Krämig fusilli med lax och sugar snaps – kalorisnål

Krämig fusilli med lax och sugar snaps – kalorisnål

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR