Klassiska smaker i kombination av lax, citron och pepprig rucola i denna läckra pastarätt.
Klar på minuter och håller sig precis under 500 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 180 gram fusillipasta, eller annan pastasort
- 75 gram sugar snaps, halverade på längden
- 150 gram färsk lax
- ½ citron, saft och zest
- 2 msk lättcrème fraîche
- 50 gram ruccolasallad
- Salt, peppar
Tillagning:
Koka pastan enligt instruktion på paketet, tillsätt sugar snaps i vattnet 2 minuter innan tillagningstiden är slut. Kyl under rinnande vatten och låt rinna av.
Du kan ånga laxen över pastapannan i cirka 7 minuter om du har en ångkorg, annars lägg den på en tallrik och tillagar 2-3 minuter i mikron tills köttet delar sig. Låt sen svalna.
Blanda citronzest, juice, crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan, sugar snaps och ruccolan i dressingen, dela laxen i bitar och vänd sedan försiktigt ner i skålen.