Vill du spara disk kokar du pastan först och låter den rinna av i durkslag medan du tillagar resten i samma panna. Vill du spara tid kokar du pastan samtidigt i en annan panna. Snabblagad vilket som och innehåller strax under 400 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 300 gram spaghetti
- 2 msk olivolja
- ½ purjolök, skivad
- 200 gram champinjoner, skivade
- 2 vitlöksklyftor; krossade
- 100 gram färskost, (jag använde Philadelphiaost)
- 80 gram rökt skinka, strimlad
- salt, peppar
- 1 näve färsk basilika
- 25 gram parmesanost, riven
Tillagning:
Koka spaghetti, låt rinna av i durkslag men spara någon deciliter av kokvattnet.
Hetta upp oljan i en panna. Stek purjolök och champinjoner några minuter, tillsätt vitlök och stek ett par minuter till. Rör i färskosten och späd med lite av pastavattnet tills du får en krämig och fin konsistens. Blanda i skinkan och pastan. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp, strö på riven parmesanost och garnera med färsk basilika. Servera direkt!