Kyckling med knaprig kapris

Kyckling med knaprig kapris

Kycklinglår, nypotatis, kapris, oliver med citronzest och persilja.
Lättlagat och kalorisnålt. Innehåller endast 410 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram nypotatis, halverade
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk oregano
  • 4 skinnfria kycklinglår, halverade
  • 2 msk olivolja
  • 65 gram fyllda gröna oliver
  • ½ citron, zest och saft
  • En näve persilja, grovhackad
  • ½ påse ruccolasallad

Tillagning:

Koka upp potatisen i lättsaltat vatten och låt koka 8-10 minuter tills den känns mjuk och häll sen av vattnet.
Blanda mjöl och oregano, lägg i kycklingbitarna och blanda runt.
Hetta upp oljan i en stekpanna på ganska hög värme och stek kaprisen tills den blir krispig, tar ca 2-3 minuter. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.


Sänk värmen något och stek kycklingen tills den fått fin färg runt om, ca 10 minuter. Tillsätt den kokta potatisen och oliverna. Stek ytterligare 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Pressa över citronsaft och rör runt. Tillsätt även citronzest, kapris och persilja. Servera ihop med ruccolasallad.

Kyckling med knaprig kapris

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR