Lax med chili och limesmör

Lax med chili och limesmör

Snabblagad, kalorisnål och smakrik laxrätt med thaiprägel.
Tar ca 20 minuter att tillaga och innehåller endast 300 kcal/portion.
Kokt ris passar bra att servera till.


Ingredienser till 2 portioner:
  • ½ msk olivolja
  • 2 laxfiléer
  • 1 liten klick smör
  • 3 vår- eller salladslök, skivad
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • ½ lime, zest och juice
  • 1 liten näve koriander
Tillagning:

Koka ris om du tänker servera det till.
Stek sen laxen i oljan ca 2 minuter/sida. Ta upp laxen och lägg upp på tallrikar eller uppläggningsfat.


Använd samma stekpanna och smält nu smöret, tillsätt löken, chili och limezest. Fräs under omrörning ca 2 minuter, pressa sen i limejuice. Häll röran över laxen och servera direkt med färsk koriander och kokt ris.

Lax med chili och limesmör

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR