Pasta är en av mina svagheter! Jag älskar verkligen pasta och i alla former. Hur vida kolhydrater är nyttigt eller inte brukar växla över tid. Senaste studien jag läste visade att personer som inte äter kolhydrater lever kortare tid. Men jag brukar faktiskt inte följa alla nya kostråd utan äter det jag tror är bra, tycker är gott och som jag vet är nyttigt! Gott med en pastarätt som innehåller ganska lite kalorier i alla fall!
Ljuvligt god och krämig pastarätt, toppad med parmesanost, som innehåller strax under 500 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram kycklingfilé
- 1 citron
- ½ msk olivolja
- Salt, peppar
- 15 gram sötmandel, grovhackad
- 100 gram färsk pasta eller 80 gram torkad
- 1 gul lök, hackad
- 75 gram spenatblad
- 1 dl höns- eller kycklingbuljong
- 1 dl crème fraiche
- 50 gram parmesanost, riven
Tillagning:
Skär kycklingen i tärningar och blanda med olivolja, salt, peppar och 1 msk river citronskal.
Rosta mandlarna i torr stekpanna. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek kycklingen i en stor stek- eller traktörpanna ca 3 minuter. Lägg sen i lök och spenat och stek under omrörning några minuter. Tillsätt buljong och crème fraiche och låt puttra några minuter till. Häll av pastan, spara ev. lite av pastavattnet, och tillsätt pasta och parmesanost i såsen. Späd med pastavattnet om du tycker såsen är för tjock och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med mandlarna och ev. rivet citronskal. Servera direkt!