En lite nyttigare och kalorisnål dessert gjord på mörk choklad och färsk apelsin med en touche av vanilj. Innehåller endast 150 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 25 gram 75% mörk choklad, delad i små bitar
- 150 gram naturell lättyoghurt
- 1 liten apelsin
- 1 tsk vaniljessens
- några myntakvistar, till servering
Tillagning:
Smält chokladen i korta skurar i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Låt svalna lite och blanda sen ner lite av yoghurten och vaniljessensen.
Riv skalet från halva apelsinen fint och skär sedan bort skalet och hacka apelsinköttet.
Rör ner resten av yoghurten i chokladen samt det rivna apelsinskalet.
Lägg apelsinbitarna i botten av två små portionsglas och toppa med chokladmoussen. Garnera med några myntablad precis innan servering. Håller sig i kylskåp i upp till tre dagar.