Denna goda kalorisnåla rätt innehåller bara 450 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 gram kycklingfilé
- 1 knippe salladslök
- 200 gram valfri kål (jag avvände savojkål)
- 1 bunt grön sparris
- 200 gram bladspenat
- 2 msk rapsolja
- 1 dl höns- eller kycklingbuljong
- 200 gram äggnudlar
Till marinad:
- 1/2 dl soja
- 1/2 msk riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 tsk sambal oelek
Tillagning:
Rör ihop marinaden. Skär kycklingen i tunna skivor, lägg i marinaden och ställ i kyl. Koka nudlarna. Strimla kålen, skär sparris och lök i 3 cm långa bitar. Värm oljan i en wok, fräs på de skurna grönsakerna ett par minuter lägg till spenatbladen, ta sedan upp allt och lägg åt sidan.
Fräs sen kycklingen med marinaden några minuter.
Tillsätt grönsakerna, buljongen och låt koka ihop. Häll av nudlarna och lägg upp i 4 skålar. Toppa med kyckling och grönsakerna. Servera med extra sambal oelek och soja