Pasta med vitlöksräkor

Till denna pastarätt kan man använda vilken sorts pasta man vill. Lång eller kort. När det ska gå snabbt gillar jag dock färsk pasta eftersom den kräver mycket kortare koktid.


En klassiker som kan tillagas antingen med färdigkokta eller råa räkor. Får du tag på stora råa räkor ska de i pannan innan pastan åker i och bara steka tills de ändrar färg. God oavsett vilket man använder. Innehåller ca 450 kcal/portion.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 200 gram färsk bandpasta (jag använde Linguine)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 25 gram smör
  • 100 gram skalade räkor
  • ½ citron, zest och sen delad i två bitar
  • 1 liten knippa persilja, grovhackad
  • salt, peppar

Tillagning:

Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen, låt sen rinna av i durkslag men spara lite av kokvattnet. Smält under tiden smöret i en vid panna på medelvärme och stek vitlöken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt pasta och citronzest. Blanda runt ordentligt och lägg till slut i räkorna.

Låt allt bli varmt och späd ev. med lite av kokvattnet om det blir torrt i pannan. Stek inte för länge för då blir räkorna sega. Strö på persilja och servera med citronen som blev över.

Pasta med vitlöksräkor

HÄR hittar du alla kalorisnåla recept!