Pasta Puttanesca med torsk

Pasta Puttanesca med torsk

Mycket smak och snabblagad. Så skulle jag väl sammanfatta denna kalorisnåla pastarätt. Klar på under 30 minuter och innehåller bara ca 450 kcal/portion. Variera genom att använda fullkorns spaghetti.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 100 gram spaghetti
  • 100 gram färsk spenat
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 gram cocktailtomater, halverade
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 2 tsk kapris
  • 5 svarta oliver, halverade
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 2 bitar torsk, a ca 125 gram
  • 2-3 msk finhackad färsk persilja

Tillagning:

Koka spaghettin enligt instruktion på paketet. När det är två minuter kvar av koktiden tillsätt spenaten. Låt rinna av i durkslag, men spara ett par slevar av kokvattnet.
Stek löken i oljan tills den är mjuk och har fått lite färg. Tillsätt chilifrukt, vitlök, tomater och låt puttra ihop någon minut. Häll på vinäger och tillsätt även kapris, oliver, paprikapulver och ett par slevar av pastavattnet.

Lägg fisken ovanpå grönsakerna och lägg på ett lock. Tillaga ca 5 minuter tills fisken precis börjar skiva sig. Lägg upp pastan med spenaten och toppa med fisken och grönsaksröran.

Pasta Puttanesca med torsk

Fler kalorisnåla recept finns HÄR!