Pistageglass

Pistageglass

Hemlagad pistageglass på bara tre ingredienser som inte kräver någon glassmaskin.
Lagom söt och med tydlig smak av pistage samt len och fin i konsistensen.
Vill du ha lite struktur i konsistensen blandar du krossade pistagenötter i glassmeten.


Ingredienser till ca 1 liter:
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (400 gram)
  • 1 burk pistagekräm (200 gram)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 näve pistagenötter, grovt hackade (kan uteslutas)

Tillagning:

Blanda kondenserad mjöl med pistagekräm i en bunke.
Vispa grädde fluffig i en annan bunke. Blanda ner pistageblandningen i smeten till en jämn smet.Häll blandningen i en form som rymmen ca 1 ½ liter.
Täck formen och ställ in i frysen minst 6 timmar. Ta fram glassen en stund innan den ska serveras och servera med t.ex. Flädersirap och garnera med ätliga blommor eller citronmeliss.

Pistageglass

Testa även min Rabarber- och jordgubbsglass