Kalorisnål svampcurry i en smakrik tomatmasala kryddad med mald ingefära, fänkålsfrön och spiskummin. Servera med ris eller naanbröd.
Innehåller endast 370 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 25 gram smör
- 250 gram champinjoner, i kvartar
- 2-3 msk rapsolja
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk fänkålsfrön
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ½ tsk mald ingefära
- 1 krm mald gurkmeja
- 1 krm chilipulver
- ½ tsk garam masala
- 1 burk krossade tomater (400 gram½ tsk strösocker
- 2 msk grekisk yoghurt eller gräddfil
- 1 knippa färsk koriander, till servering
Tillagning:
Smält smöret i en wok eller stekpanna och stek svampen, på medelhög värme, tills den vätskat av sig och fått lite färg. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp oljan i samma panna och stek spiskummin och fänkålsfröna under omrörning någon minut. Blanda i lök och stek tills den mjuknar och fått lite färg.
Tillsätt vitlök, ingefära, gurkmeja, chilipulver och garam masala någon minut följt av tomater och socker. Koka utan lock ca 5 minuter. Späd med 1 dl vatten, lägg i den stekta svampen och koka upp på nytt.
Ta av pannan från plattan och blanda ner yoghurt eller gräddfil.
Smaka av med salt och peppar, garnera med korianderblad och servera gärna med kokt ris eller naanbröd.