Pizza med getost och karamelliserad lök

Tillbaka hemma igen efter några härliga dygn i Skagen, Danmarks nordligaste udde. Ibland räcker det att komma bort några dagar för att hämta lite energi och få nya intryck. Att bo tillräckligt nära så att man kan ta bilen och vara framme på några timmar gör det extra smidigt. Klicka in HÄR så kommer du till några videos jag spelade in under resan!

Skagen
Skagen där ljuset verkligen är magiskt och skarpare !

En god pizza sitter finfint efter bilresan hem!


Smakerna i denna pizza gifter sig perfekt. Jag brukar göra denna som ett tilltugg till lite bubbel eller ett gott Alsacevin. Passar även som en liten lunchrätt med en god sallad till.

Till detta recept har jag valt att använda en fransk crème fraiche, vilken jag tycker passar bättre till just denna rätt, men annars sponsrar jag helst svenska bönder som både gör utmärkta varor men också behöver allt stöd de kan få.

Ingredienser till 2 pizzor, ca 16 bitar:
  • 2 förgräddade pizzabottnar ( jag använde Fontanas)
  • 2 dl crème fraiche
  • Ca 200 getost, utan kanter
  • 2 omgångar karamelliserad lök, recept hittar du HÄR
  • Svartpeppar
  • Färsk timjan
Tillagning:

Värm ugnen till 250 grader. Ställ in plåtar i ugnen. Lägg upp pizzabottnarna på 2 bakplåtspapper. Stryk på 1 dl crème fraiche på varje botten, smula på osten och krydda med svartpeppar. Fördela den karamelliserade löken jämt över pizzorna. Ta ut plåtarna ur ugnen, lägg över pizzorna med bakplåtspappret och grädda 5-7 minuter i ugnen.

Pizza med getost och karamelliserad lök

Pizza med getost och karamelliserad lök

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.