Det bästa med bowls, eller skålar, är att man kan fylla dem med vad som helst.
Jag gillar lite heta smaker så jag toppar med srirachamajonnäs. Vill man ha den lite mildare i smaken är det gott att röra ut lite wasabipasta med majonnäs till den styrka man vill ha.
Ingredienser till 4 portioner:
- 8 dl kokt jasminris
- 2 avokado, skivade
- 4 rädisor, skivade
- 3 salladslök, skivad
- 50 gram alfalfagroddar
- 2 nävar machésallad
- 100 gram bläckfisksallad (finns ofta i fiskdisken)
- 100 rökt strimlad lax – som blandas med 1 msk japansk soja+1/2 tsk sesamolja
- 200 gram skalade räkor – som blandas med 1/2 hackad röd chili, 2 msk hackad koriander, 1/2 finhackad vitlök och 1 msk rapsolja
- färsk koriander
- 1 tsk torrostade sesamfrön
Tillagning:
Lägg riset i 4 skålar, toppa sen med resten av ingredienserna i små högar ovanpå, strö på sesamfrö och garnera med färsk koriander. Servera med srirachamajonnäs. Klart!
Fler goda rätter med fisk- och skaldjur hittar du HÄR!