Polenta med Caponata – kalorisnål

Polenta med Caponata – kalorisnål

Krämig polenta toppad med den sicilianska grönsaksröran caponata. En kalorisnål, hälsosam och glutenfri mat rätt som är full av näringsämnen och som garanterat mättar ordentligt.
Innehåller endast endast 330 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 zucchini, halverad på längden och skivad
  • 1 aubergine, skuren i bitar
  • (2 vitlöksklyftor, krossade)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1/4 tsk chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater, á 400 gram
  • 30 gram gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 1/2 msk kapris
  • salt, peppar
  • 1 liten knippe basilika, finhackad, plus extra till servering
  • 100 gram polenta
  • ev. lite mjölk
  • 40 g parmesan, riven

Tillagning:

Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna på medelvärme och stek lök, zucchini och aubergine i 5-10 minuter, eller tills de börjar mjukna. Rör ner vitlök, oregano och chiliflakes, följt av krossade tomater, oliver och kapris. Krydda efter smak och låt sedan sjuda under lock i 20 minuter, eller tills alla grönsaker är mjuka. Smaka av röran med salt och peppar.

Koka under tiden polenta enligt anvisningarna på förpackningen. Späd med lite vatten eller mjölk om den är för tjock. Blanda ner parmesanosten och fördela polentan på två tallrikar. Toppa med caponata och färsk basilika.

Polenta med Caponata – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR