Förvandla en färdigköpt croissant till en festlig och matig lunch- eller brunchrätt med rökt lax och krämig äggröra.
Ingredienser till 1 portion:
- 1 croissant
- 1 klick smör
- 2 små eller 1 stort ägg
- 2 msk vispgrädde eller mjölk
- 1 liten knippe dill eller gräslök
- 2 skivor kallrökt lax
- nymalen svartpeppar
Tillagning:
Skär ett snitt i croissanten och rosta den lätt i ugnen eller över en brödrost.
Smält smöret i en stekpanna. Vispa upp ägg och krydda lätt med salt och peppar. Häll äggsmeten i stekpannan och stek under omrörning tills äggröran precis stannar. Ta stekpannan från värmen och rör ner grädde eller mjölk samt hackad gräslök eller dill.
Fyll croissanten med rökt lax och den krämiga äggröran. Strö över lite svartpeppar och garnera med lite extra kryddgrönt.