Glutenfria potatisvåfflor på bara tre ingredienser.
Passar perfekt som tilltugg eller en lite förrätt. Toppa med vad du gillar, här använde jag finhackad rödlök, laxrom, smetana och en dillvippa, men variationsmöjligheterna är många.
Ingredienser till ca 6 st:
- 2 potatisar (normalstora)
- 1 ägg
- Smör, till laggen
Förslag på topping:
- Någon typ av fiskrom
- Rökt eller gravad lax
- Räk- eller skaldjursröra
- Tonfiskröra
Tillagning:
Vispa upp ägg i en skål. Skala och riv potatisen på den grova sidan av ett rivjärn.
Blanda ihop potatis och ägg.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör.
Klicka ut potatissmeten i formen och låt grädda några minuter tills potatisen är mjuk och de fått fin färg. Låt svalna något och toppa sen med vad du gillar.