Glutenfria kesoplättar

Glutenfria kesoplättar

Proteinrika, mättande och supergoda plättar. Passar lika bra till frukost, mellanmål eller till brunchen.
Goda att äta med lite färska bär, sylt, lönnsirap eller med mer matig topping som rödlök och crème fraiche. 8 plättar innehåller ca 180 kcal, så ganska kalorisnåla också.


Ingredienser till 16 plättar:
  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 125 gram keso (jag använde mini)
  • Smör, till stekning

Tillagning:

Mosa bananerna och blanda ihop med uppvispat ägg och keso till en smet.
Klicka ut och grädda plättarna i smör. Servera med bär, sylt eller vad du gillar.

Glutenfria kesoplättar
Toppade med blåbärssylt
Glutenfria kesoplättar
Banan- och blåbärstopping
Glutenfria kesoplättar
Med creme friache och hackad rödlök
Fler varianter på plättar hittar du HÄR