Mjäll god fisk med krispigt täcke med smak av citrus och persilja.
Serverad med kokta grönsaker och senapsdressing. Innehåller endast 320 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 msk ströbröd
- 1 litet knippe färsk persilja, hackad
- 1 citron, zest och saft
- 1 msk olivolja
- 2 torskfiléer, ca 175g/bit
- 130 g gröna ärtor
- 130 gram haricots verts
- 1 tsk grovkornig senap
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Kör ströbröd, persilja och citronskal i en matberedare.
Använd hälften av oljan till att smörja en ugnssäker form och pensla fisken lätt.
Strö på citron- och persiljehacket. Tillaga mitt i ugnen cirka 10-12 minuter.
Koka under tiden grönsakerna i lättsaltat vatten tills de precis är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt resterande olja, citronsaft och senap.
Servera fisken ihop med grönsakerna.