Torsk med knaprigt citron- och persiljetopping – kalorisnål

Torsk med knaprigt citron- och persiljetopping – kalorisnål

Mjäll god fisk med krispigt täcke med smak av citrus och persilja.
Serverad med kokta grönsaker och senapsdressing. Innehåller endast 320 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 msk ströbröd
  • 1 litet knippe färsk persilja, hackad
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 msk olivolja
  • 2 torskfiléer, ca 175g/bit
  • 130 g gröna ärtor
  • 130 gram haricots verts
  • 1 tsk grovkornig senap

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Kör ströbröd, persilja och citronskal i en matberedare.
Använd hälften av oljan till att smörja en ugnssäker form och pensla fisken lätt.
Strö på citron- och persiljehacket. Tillaga mitt i ugnen cirka 10-12 minuter.
Koka under tiden grönsakerna i lättsaltat vatten tills de precis är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt resterande olja, citronsaft och senap.
Servera fisken ihop med grönsakerna.

Torsk med knaprigt citron- och persiljetopping – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR