Räkbakelse

Räkbakelse

Räkbakelser finns i många varianter och påminner ofta lite om smörgåstårta.
Väldigt enkelt att tillaga själv dessutom. Välj att göra räksalladen själv, som nedan, eller använd färdigköpt om du har ont om tid.


Ingredienser till 1 bakelse:
  • 3 skivor bröd, valfri sort
  • ½ hårdkokt ägg, skivat
  • Räksallad:
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • ½ tsk fransk senap
  • 1 liten knippe dill, finhackad
  • 1 citron
  • Salt,peppar
Tillagning:

Om du gör räkfyllningen själv börjar du med att blanda ihop hälften av majonnäsen, crème fraiche, senap och dill. Smaka av med salt och peppar och ev lite citronsaft. Skala räkorna och grovhacka hälften av dem om de är stora. Blanda ihop.

Skär eller stansa ut 3 rundlar av brödet. Fördela räksalladen på de tre brödskivorna.
Lägg på sallad och skivat ägg och på de tre skivorna och stapla dem sen ovanpå varandra.
Bred resten av majonnäsen runt kanten på brödet och täck med hackad dill.
Garnera med resten av räkorna, citronskiva och en dillvippa.

Räkbakelse

Fler goda smårätter hittar du