Räkor med het mangosalsa och limesås

Räkor med het mangosalsa och limesås

En god och lite festlig förrätt eller bufférätt med mycket smak.
Sälta från räkor, sötma från mango, hetta från röd chili och syra från lime.


Ingredienser till 8 portioner:
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 knippa dill, till garnering

Salsa:

  • 1 stor mango, i tärningar
  • 1 gurka, tärnad
  • 2 röd paprika, i bitar
  • 1 stor rödlök, hackad
  • 1-2 färsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • ½ pressad lime

Limesås:

  • 1 burk crème fraiche eller matlagningsyoghurt
  • 1 lime, zest och saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung

Tillagning:

Blanda ihop ingredienserna till salsan. Pressa i limesaft och blanda runt.
Blanda ihop ingredienserna till limesåsen.
Skala räkorna.
Fördela salsan i åtta glas eller skålar. Lägg på skalade räkor och toppa med limesås och en dillvippa.
Servera med brödsticks eller ett gott bröd.

Räkor med het mangosalsa och limesås

Fler goda förrätter finns HÄR