En god och lite festlig förrätt eller bufférätt med mycket smak.
Sälta från räkor, sötma från mango, hetta från röd chili och syra från lime.
Ingredienser till 8 portioner:
- 1 kg räkor med skal
- 1 knippa dill, till garnering
Salsa:
- 1 stor mango, i tärningar
- 1 gurka, tärnad
- 2 röd paprika, i bitar
- 1 stor rödlök, hackad
- 1-2 färsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- ½ pressad lime
Limesås:
- 1 burk crème fraiche eller matlagningsyoghurt
- 1 lime, zest och saft
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk flytande honung
Tillagning:
Blanda ihop ingredienserna till salsan. Pressa i limesaft och blanda runt.
Blanda ihop ingredienserna till limesåsen.
Skala räkorna.
Fördela salsan i åtta glas eller skålar. Lägg på skalade räkor och toppa med limesås och en dillvippa.
Servera med brödsticks eller ett gott bröd.