Det finns många varianter på denna köttfärsrätt. Jag har valt att lägga färsen i en ugnsfast form och lägga ört- och vitlöksbröd på toppen och gratinera hela härligheten en stund i ugnen så bröden blir riktigt frasiga och goda.
Innehåller endast 500 kcal/portion!
Man kan naturligtvis använda rester av köttfärssås man har i kylen eller frysen till denna rätt!
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram nötfärs
- 2 gul lök, finhackad
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk mald spiskummin
- 1-2 tsk chilipulver
- salt, peppar
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 6 dl köttbuljong
- 1 vitlöksbaguette, skuren i skivor
- örtkryddor
Tillagning:
Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt köttfärs och kryddor och stek tills köttfärsen delar sig. Tillsätt buljong och krossade tomater och låt sjuda ca 20 minuter. Rör runt då och då.
Hetta upp ugnen till 200 grader. Lägg över köttfärssåsen i en ugnsfast form. Lägg på vitlöksbrödet och strö över lite örtkryddor. Sätt in i ugnen 5-10 minuter tills brödet fått lite färg och är frasigt. Servera direkt.