Sallad med kyckling och pistagenötter

Sallad med kyckling och pistagenötter

Krämig och god sallad som är klar på under 20 minuter. Perfekt att tillaga om du har en färdigstekt kycklingfilé över. Annars kan du dela en filé på hälften längs med innan du steker den så går det snabbare.  Innehåller 520 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 stora ägg
  • 2 msk olivolja av god kvalité
  • 1 citron, zest och juice
  • 2 msk naturell yoghurt
  • salt, peppar
  • 1 stekt kycklingbröst filé
  • 40 gram oliver, gärna både gröna och svarta
  • 40 gram soltorkade tomater
  • 1 liten näve färsk basilika, grovt hackad
  • 3 små huvuden gemsallad, bladen separerade
  • 30 gram pistagenötter, grovt hackade och rostade

Tillagning:

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och låt sjuda i 7 minuter. Häll av vattnet och spola i kallt vatten så kokningen avstannar. När de svalnat kan du skala dem och halvera dem.
Vispa ihop citronjuice, zest och olja, tillsätt sen även yoghurt och smaka av med salt och peppar.


Stek kycklingen om du inte redan har gjort det. Dela sen i bitar och blanda med oliver, basilika, soltorkade tomater och salladsbladen. Häll på dressingen och blanda runt ordentligt.  Lägg upp i en skål eller på tallrikar och lägg på ägghalvorna och strö på pistagenötterna.

Sallad med kyckling och pistagenötter

Andra kalorisnåla recept hittar du HÄR!