Smakrik och god pasta med hjärtmusslor. Lite av en helgfavorit faktiskt..!
Får man inte tag på hjärtmusslor går det så klart bra att använda någon annan sorts musslor istället.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 kg hjärtmusslor med skal
- 400 gram spaghetti
- 2-3 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 burkar krossade tomater á 400 gram
- 2 lagerblad
- 1 tsk salt
- 1 citron, zest
- 2 dl vitt vin
- ½ kruka färsk basilika
- 1 näve persilja, hackad
- salt och svartpeppar
Tillagning:
Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
Stek, under tiden pastan kokar, lök och vitlök i olivolja i en kastrull några minuter. Tillsätt krossade tomater och lagerblad och låt puttra ca 10 minuter.
Häll upp vin i en annan kastrull och lägg i musslorna. Koka 2-3 minuter till musslorna öppnar sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Lägg musslorna i tomatsåsen tillsammans med det mesta av basilikan.
Häll av pastavattnet och blanda spaghettin med en skvätt olivolja, zest från citronen, salt och peppar.
Lägg upp på ett fat och häll på musslorna och tomatsåsen. Garnera med resten av basilikan och persilja.